Novice / 31 Aug 2018

Uspešen nastop sklada in programa Po kreativni poti do znanja s primeri dobrih praks na sejmu AGRA

Od sobote, 25. 8. 2018, pa do četrtka, 30. 8. 2018, je v Gornji Radgoni potekal 56. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem (AGRA), na katerem se je predstavil tudi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Poudarek je bil na predstavitvi programa Po kreativni poti do znanja (PKP) in projektih dobrih praks z naravoslovnih področij. Sedem visokošolskih zavodov je predstavilo svoje rezultate dela, produkte in storitve, ki so nastali v sklopu 1. odpiranja JR PKP 2017–2020.

Skozi petdnevno sejemsko dogajanje so se na stojnici sklada predstavili: v soboto Fakulteta za dizajn s projektom Čebelarstvo kot izziv za sodobno oblikovanje, v nedeljo Fakulteta za Turistične študije UM s projektom Na lov za sevniškim krožnikom - Lokalna kulinarična dediščina kot gonilo trajnostnega turizma v Občini Sevnica; v ponedeljek Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM s projektom E-vrt: mreža izobraževalnih in bivalnih vrtov; v torek Veterinarska fakulteta v Ljubljani s projektom Skrb za zdravje in dobro počutje eksotičnih živali v sožitju s človekom in Biotehniška fakulteta UL s projektom Računalniško orodje za shranjevanje, urejanje in analizo podatkov foto-pasti; v sredo Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM s projektom Možnosti pridelave sladkorne pese v Sloveniji in v četrtek Fakulteta za zdravstvene vede UNM s projektom Zdrava prehrana v sodobni družbi.

Obiskovalci sejma so zares veliko zanimanje izkazali nad prikazanimi eksponati na stojnici – jedi na sevniškem krožniku, levki kač, oklep in kosti želve, sladkor iz slovenske sladkorne pese itd., ki so jih vključeni na projektih PKP prinesli kot del projekta PKP. PosrednI način predstavitve programa PKP in drugih vsebin sklada je bil tako enostavnejši in za mimoidočega prijaznejši.


Sklad in program PKP je ekipa PKP predstavila tudi širši javnosti, in sicer je v sklopu nedeljskega sejemskega programa v hali maneža potekala javna predstavitev z naslovom Z evropskimi sredstvi do novega turističnega produkta - Lokalna kulinarična dediščina kot gonilo trajnostnega turizma v Občini Sevnica. Prav tako je bila predstavnica sklada ena od govornic na sredinem strokovnem posvetu Sladkorna pesa nas povezuje, kjer je v imenu sofinancerja projekta Sladkorna pesa nas povezuje predstavila program in njegovo vlogo ter poudarila, kako pomembni so stiki in udejstvovanje na terenu, kjer izvajalci programov šele lahko spoznajo, kako pomembne družbeno-koristne zgodbe se preko programov ESS odvijajo.

Več utrinkov s sejma si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani