Posamezniki / Novice / 26 Mar 2021

Zahodno partnerstvo predstavilo dosedanje rezultate programa SPIN

V sredo, 24. 3. 2021, je preko spleta potekala novinarska konferenca na programu SPIN - Vključevanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela, ki jo je pripravilo partnerstvo iz Kohezijske regije Zahodna Slovenija. Predstavljeni so bili rezultati dosedanjega dela na projektu.

Uvodoma je vse udeležence nagovoril Zoran Kotolenko, vodja Sektorja za izvajanje dejavnosti na skladu. Izpostavil je, da nam je v času izvajanja projekta SPIN skupaj z obema partnerstvoma, uspelo izvesti veliko koristnih usposabljanj in izobraževanj, ki so namenjena zaposlenimi pred izgubo zaposlitve. Omogočili smo jim, da so pridobili kompetence, ki jih potrebujejo za prehod v novo zaposlitev ali za ohranitev obstoječe. Odkar se izvaja program SPIN, je bilo v usposabljanja vključenih že 1.613 oseb v karierne razvojne aktivnosti ter 868 oseb v dejavnost za razvoj kompetenc iz celotne Slovenije. Skupaj je bilo tako izvedenih kar 33.597 ur usposabljanj ter izvedenih preko 300 usposabljanj, od tega je bila slaba tretjina izvedenih preko spletnih platform. Za izvajanje aktivnosti za ohranitev zaposlitve ali prehoda v novo je bilo do sedaj porabljenih dober milijon evrov, kar predstavlja približno 30 odstotno realizacijo načrtovanih sredstev.

V nadaljevanju so se na kratko predstavili vsi partnerji projekta (Obalna sindikalna organizacija – KS 90, META Zavod za razvoj družinskega in ženskega podjetništva, COMPETO, kadrovske storitve, d. o. o., Svet gorenjskih sindikatov, Primorska gospodarska zbornica), ki so predstavili svojo izkušnjo in dosedanje rezultate na programu.

Udeleženci programa SPIN lahko izbirajo med raznolikimi usposabljanji, med popularnejšimi so računalniški in jezikovni tečaji, prav tako je porast po delavnicah za upravljanje družbenih omrežji in za digitalni marketing. Teme delavnic posodabljajo in jih prilagajajo aktualnim potrebam in interesom udeležencev. Ob izvedbi individualnega svetovanja, si udeleženci s pomočjo karierne svetovalke izberejo izobraževanja na podlagi ocene, katere kompetence in znanja želijo izboljšati, da bodo ohranili svojo zaposlitev ali da bodo učinkovite nastopili na trgu dela, ob eventualni izgubi delovnega mesta.

Na Zahodnem partnerstvu so do sedaj v program SPIN vključili več kot 460 oseb v karierne razvojne aktivnosti ter 210 oseb v dejavnost za razvoj kompetenc.

Če ste pred izgubo zaposlitve ter bi se želeli vključiti v brezplačno svetovanje in aktivnosti programa SPIN, lahko dodatne informacije dobite po telefonu 030 756 725 (Kohezijska regija Zahodna Slovenija) oziroma 064 250 056 (Kohezijska regija Vzhodna Slovenija) ali na naši spletni strani.

Projekt SPIN sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani