Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 14 Feb 2022

1. marec 2022: Pasti digitalne odvisnosti

Uporaba digitalnih tehnologij je lahko v veliko pomoč pri uspešnem poslovanju podjetja, vendar pa lahko pri njenem vpeljevanju in prekomerni uporabi naletimo na določene pasti. Na delavnici nameravamo predstaviti tveganja, ki jih uporaba digitalnih tehnologij predstavlja in ozavestiti udeležence o zasvojenosti ter posebnosti zasvojenosti, povezanih z digitalnimi tehnologijami.

KDAJ: 1. marec 2022 od 9.00 do 13.30

KJE: delavnica bo potekala preko platforme Zoom - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred delavnico.

VSEBINA:

  • Ozavestiti pojem zasvojenosti in spoznati tradicionalno in sodobno definicijo zasvojenosti.
  • Spoznati področje nekemičnih zasvojenosti, kaj kažejo znanstvene raziskave o razširjenosti posameznih novodobnih zasvojenostih v Sloveniji in v tujini.
  • Skupne lastnosti vseh zasvojenosti ter specifike novodobnih zasvojenosti, ki so vezane na internet.
  • Pogovor o izkušnjah s posamezniki, ki kažejo znake zasvojenosti in tipične težave z njimi.
  • Kako zasvojena oseba opravlja delo (količina, kakovost, interakcije ipd.).
  • Kaj se skriva v ozadju – je vsega res kriva res sodobna tehnologija?
  • Globlji vzroki zasvojenosti – zakaj nekateri postanejo zasvojeni, večina pa ne, čeprav vsi uporabljamo isto tehnologijo?
  • Kako obravnavati zasvojeno osebo – je že kdo skušal pomagati zasvojencu?
  • Kako ravnati s sodelavci, ki pretirano uporabljajo pametne telefone oz. določene spletne strani ali aplikacije (socialna omrežja, branje novic, spletni nakupi, itd.)?
  • Kako organizirati delo v podjetju in oblikovati organizacijsko kulturo, ki bo zmanjšala verjetnost teh pojavov?
  • Pogled v prihodnost.

KAJ POTREBUJETE:

Udeleženci potrebujete dostop do zanesljive internetne povezave, mikrofon in kamero, zadnjo verzijo Zoom-a ter pametni telefon, preko katerega boste dostopali do orodij in kvizov.

POMEMBNO: Za udeležbo na delavnici obvezna uporaba mikrofona in kamere, zato vas naprošamo, da predhodno preverite delovanje vašega mikrofona/zvočnika in kamere.


PRIJAVA

Zaradi omejitve mest, se delavnice lahko udeleži le 1 oseba iz istega podjetja!

O IZVAJALKI:


Dr. Mirna Macur je doktorirala s področja sociologije. Raziskovalno jo zanimajo predvsem področja zdravja in nekemičnih zasvojenosti (igre na srečo, pretirana raba interneta in zasvojenost z računalniškimi igrami). V letu 2015 je izvedla prvo slovensko raziskavo o zasvojenosti z računalniškimi igrami med mladimi v Sloveniji, ki je bila osnova za mnoge znanstvene objave. Zanima jo pretirana raba digitalnih medijev in njeni učinki na mladostnike in zaposlene. Svoje znanje deli na delavnicah in predavanjih. Zaposlena je na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani