Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Dogodki / 24 Aug 2020

10. in 11. september 2020 - Voditeljstvo ali manipulacija?

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na vrhunsko e-delavnico VODITELJSTVO ali MANIPULACIJA? - Preizkušeni in učinkoviti načini vodenja v dobi digitalizacije, ki jo bo izvedel priznani nemški coach Werner Katzengruber. Prijave so že odprte.

KDAJ: 10. in 11. september 2020 od 9.30 do 12. ure

KJE: delavnica bo potekala preko spleta - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred delavnico

VSEBINA:

Sodobni trendi od vodij zahtevajo konstantne spremembe, vse več je odgovornosti in pričakovanj. Naučite se, kako se odgovornosti vodji, vodenje in vodstvene vloge spreminjajo in kako se na te spremembe pripraviti.

V okviru Kompetentne Slovenije vas vabimo na brezplačno delavnico Vodenje ali manipulacija?, ki jo bo izvedel priznani nemški coach Werner Katzengruber. Predstavil bo Transolucijsko metodo, ki je odlično orodje za izboljšanje medčloveških odnosov v poslovnem in zasebnem življenju. Transolucijska metoda vam bo ponudila široko paleto novih znanj, modelov in tehnik, s katerimi lahko ustvarjate uspešno prihodnost. Naučila vas bo tudi socialnih tehnik, s katerimi boste na tej poti vodili svoje zaposlene.

ŽELIM SE PRIJAVITI NA DELAVNICO

Ustvarite prihodnost na novo s Transolucijsko metodo

Podjetja umirajo, ker se ne morejo osvoboditi svojih starih vzorcev. Skušajo preživeti s strategijo "več istega", vendar večinoma neuspešno. Poznamo nešteto primerov neuspehov vodstva, ki so poskušali popeljati v prihodnost nekoč uspešna podjetja. Za premik, spremembo potrebujemo nova orodja. Najpomembnejše orodje za usmerjanje ljudi ostaja komunikacija, a mnogi stari načini komunikacije so postali neuporabni in jih je treba zamenjati.

Transolucijska metoda, ki jo bo na e-delavnici predstavil g. Katzengruber, je v prvi vrsti miselni model, miselni konstrukt, ki povezuje med seboj dva nivoja oziroma realnosti. Prvo realnost imenujemo realnost prvega reda, kjer gre za gola dejstva, številke, podatke, kar v resnici obstaja. Druga realnost, oziroma kot jo imenujemo realnost drugega reda, pa zajema čustva. Ta čustva sprožijo v ljudeh ponovno reakcijo, ponovitev nekega vedenja in tako nastanejo vzorci. Vzorci ne nastajajo samo tukaj in danes, vzorci imajo tudi preteklost. Torej ne delamo le na teh dveh realnostih, temveč delamo tudi s preteklostjo, s sedanjostjo in prav tako pogledamo, kako ta dva prostora, torej prostor izkušenj in prostor spoznanj, vplivata na prihodnost. Gre za spremembe. Vendar ne gre zgolj zato, da se počutimo bolje, oziroma drugače, ali da stvari naredimo drugače, temveč gre za to, da te stvari naredimo merljive.

Kako sestaviti vrhunski tim?

Transolucijska metoda vam ponuja široko paleto novih znanj, modelov in tehnik, s katerimi lahko ustvarjate uspešno prihodnost. S to metodo se boste naučili socialnih tehnik, s katerimi boste na tej poti vodili svoje zaposlene. Nenazadnje, preživetje podjetja bo bolj kot kdaj koli prej odvisno od kakovosti in lojalnosti zaposlenih. Zmagovalci bodo le tisti, ki so fleksibilni in, ki so sposobni hitrih sprememb. Za to pa potrebujete visoko kvalificirane vodje, ki so sposobni oblikovati in voditi raznolike vrhunske ekipe. Prav to je ena njihovih osrednjih nalog. Ob tem je pomembno znati prepoznati talente pri posameznikih in jih povezati z ustreznimi nalogami in odgovornostmi, to je prav poseben izziv pri oblikovanju ekip.

Vabljeni tudi k poslušanju intervjuja z g. Katzengruberjem, kjer boste našli odgovore na vprašanja: Kako se uspešno podjetje razlikuje od manj uspešnega? Kdo predstavlja podjetje? Kako je to videti v praksi? Kako veliko vlogo igra odgovornost? Katere so najpogostejše napake današnjih vodij? Kaj svetujete takšnim podjetjem? Kako pa na vodenje vpliva čustvena inteligenca? Kako potekajo procesi spreminjanja v nemških podjetjih?


Vabljeni tudi k branju članka "Prihodnost vodenja se začne zdaj".

IZVAJALEC:

Avtor: KDH skupina


Werner Katzengruber je svetovalec, izvršni coach, podjetnik, docent, govorec in avtor. Razvil je transolucijsko metodo in usposablja coache, svetovalce, strokovnjake in vodstveni kader na svojem inštitutu. Osebno svetuje vodilnim nemškim politikom, med njegovimi številnimi referencami pa so izjemna podjetja, kot so: Allianz, Deutsche Bahn AG, eBay, Microsoft, ProSieben, Sat.1, ZDF in še in še.

ŽELIM SE PRIJAVITI NA DELAVNICO

Število mest omejeno, zato pohitite s prijavo. Delavnica je brezplačna za udeležence. Vsi prijavljeni dobijo nekaj dni pred delavnico povezavo do e-delavnice.

Prevod v slovenski jezik bo zagotovljen. Obvezna je prisotnost na obeh terminih.


Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani