Posamezniki / Novice / 15 Mar 2023

Ministrstvo za finance Črne gore in sklad danes podpisala memorandum o sodelovanju na področju nadomestil preživnine

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v sredo, 15. marca 2023, obiskali visoki predstavniki Črne gore z namenom podpisa memoranduma in okrepitve sodelovanja na področju nadomestil preživnine.

Črna gora je šele začela izvajati institut začasne preživnine oziroma nadomestila preživnine, Slovenija pa ima na tem področju že večletne izkušnje. Že na srečanju v začetku februarja so s predstavniki sklada izmenjali izkušnje glede ureditve področja in predstavili izzive, s katerimi se soočajo v Črni gori ob pričetku izvajanja na novo uvedene pravice glede nadomestil preživnine. Beseda je tekla tudi o tem, kako zagotoviti učinkovit sistem izplačevanja pravic do nadomestila preživnine in kako zagotoviti uspešno izterjavo preživninskih zavezancev.

Da pa ne bi ostalo samo pri besedah, sta danes direktorica sklada mag. Barbara Leder in sekretarka Ministrstva za finance Črne gore Ana Raičević slavnostno podpisali memorandum o sodelovanju obeh institucij na področju nadomestil preživnine.

Poleg sodelavcev sklada s področja nadomestil preživnine in predstavnika Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Petra Dirnbeka Vatovca so se podpisa memoranduma udeležili predstavniki veleposlaništva Črne gore v Sloveniji, in sicer Vladimir Beratović, odpravnik poslov na veleposlaništvu, in Ana Zeković, prva svetovalka veleposlaništva, Darko Stojanović, državni sekretar Ministrstva za delo in socialno varstvo, Milovan Vujović, vodja Oddelka preživninskega sklada, in Maja Rašović, vodja Službe za splošne zadeve in upravljanje s človeškimi viri na Ministrstvu za finance.

Instituciji bosta okrepili sodelovanje in si zagotovili medsebojno podporo, izmenjavo informacij, izkušenj in novih znanj.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij. Foto: Nejc Perhavec

Sorodne novice

Obisk delegacije iz Črne gore

V četrtek, 9. 2. 2023, smo na skladu gostili visoke predstavnike Črne gore. Osrednja tema pogovora je bil sistem nadomestil preživnin....

Vse novice

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani