Dijaki / Študenti / Izobraževalne ustanove / Novice / 23 Jan 2023

Na Informativi 2023 izjemno zanimanje mladih za štipendije

V petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je mladim predstavil možnosti štipendiranja in EducationUSA center. Zanimanje za štipendije je bilo letos izjemno.

Sklad je mladim predstavil Zoisovo štipendijo, štipendije za deficitarne poklice in štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost, štipendijo za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu. Največ zanimanja je bilo za Zoisovo štipendijo in štipendijo za deficitarne poklice. Javni razpis za štipendije za deficitarne poklice je bil objavljen prejšnji teden, letos je med deficitarnimi 28 poklicev, za katere je možno pridobiti štipendijo. Prednost te je, da je združljiva z vsemi štipendijami, razen kadrovsko. Vlogo bo možno oddati od 19. 6. 2023 do 22. 9. 2023. Javni razpis za Zoisovo štipendijo sklad objavi vsako leto v juniju, in sicer do konca junija. Razpisi za štipendije Ad futura pa so bili objavljeni decembra in so še aktualni.

Sklad vsako leto delodajalce pozove k oddaji potreb po kadrovskih štipendistih, ki jih morajo skladu sporočiti do konca januarja za prihodnje šolsko oziroma študijsko leto. Namen javnega poziva je zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela. Nabor kadrovskih štipendij lahko mladi najdejo v spletni Izmenjevalnici.

Na Informativi je sodeloval tudi center EducationUSA Slovenia in obiskovalcem nudil informacije glede možnosti za izobraževanje v ZDA.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani