Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 17 Jul 2020

O poslovnem protokolu s Ksenijo Benedetti

V petek, 10 julija 2020, smo v sklopu Kompetentne Slovenije izvedli delavnico v sodelovanju s Ksenijo Benedetti, kjer so udeleženci pridobili pomembne informacije o poslovnem protokolu.

Na delavnici so se udeleženci pripravili na poslovni obisk iz tujine. Z znanji, ki so jih pridobili, se bodo ob prihodnjem obisku iz tujine lahko izognili neprijetnim presenečenjem in negotovosti, da so spregledali kakšen pomemben del protokola in tako nehote izpadli nevljudni gostitelj.

Na praktičen način ter na podlagi večletnih izkušenj delovanja kot šefice Protokola Republike Slovenije, je ga. Benedetti predstavila dobre primere protokola ter možne spodrsljaje v poslovnem svetu. Predstavljen je bil pomen nebesedne komunikacije, pomen prvega vtisa in primernega rokovanja ob prvem srečanjem s sogovornikom. Ogledali so si tudi primere primerne izbire poslovne obleke in urejenega videza. Delavnica je ponudila veliko informacij, uporabnih pri vsakdanjem delu, kot na primer kakšna je ustrezna uporaba besedne, govorne in pisne komunikacije. Predstavljeni so bili primeri primernega nagovarjanja, naslavljanja ter predstavljanja. Razrešena je bila tudi dilema o vrsti in izboru primernih daril, ki jih darujemo ob tovrstnem obisku.


Delavnica je izpolnila pričakovanja udeleženih, saj so izkazali zadovoljstvo nad izvedbo delavnice. Zaradi velikega zanimanja bomo delavnico po krajšem poletnem predahu ponovili in izvedli tudi drugod po Sloveniji.

Objavili smo seznam novih delavnic, ki ga sproti osvežujemo.

Program sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani