Študenti / Izobraževalne ustanove / Novice / 21 Aug 2023

Objavljen je razpis za štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2023/2024

Štipendije so namenjene pripadnikom avtohtone slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in potomcem slovenskih izseljencev za študij na višješolskem ali visokošolskem izobraževanju v Sloveniji. Rok za prijavo je 30. 9. 2023.

Namenjene so Slovencem v zamejstvu in Slovencem po svetu za študij na višješolskem ali visokošolskem programu 1. ali 2. stopnje na javno veljavni (akreditirani) izobraževalni ustanovi in javno veljavnem (akreditiranem) izobraževalnem programu v Republiki Sloveniji za študijsko leto 2023/2024. Višina osnovne štipendije znaša 236,97 EUR mesečno.

Več informacij o razpisu in prijavnico najdete tukaj.

Rok za prijavo: 30.9.2023


Štipendiranje študija Slovencev iz zamejstva in po svetu v Sloveniji je namenjeno dejavnemu povezovanju mladih slovenskih rojakov v zamejstvu in po svetu z matično domovino. S tem se hkrati podpira cilje strategije gospodarskega sodelovanja Republike Slovenije s slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah in po svetu.

Ti cilji so sinergija znanja, izkušenj, človeških virov in dejavnosti ter krepitev obstoječih in ustvarjanje novih gospodarskih tokov med območji slovenske narodne skupnosti in Slovenijo.


Sorodni razpisi

Vsi razpisi

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani