Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 10 Jul 2020

Prednosti vodenja po zgledu

V torek, 2. julija 2020, je ekipa Kompetentne Slovenije v sodelovanju z Ljudsko univerzo Jesenice gostila izkušeno trenerko poslovnih veščin in avtorico Metko Pal. Ta je na delavnici z naslovom »Vodja, ki mu sledijo« predstavila prednosti vodenja po zgledu.

Ključno sporočilo enodnevne delavnice je bilo, da vodenje ni mehka veščina, odvisna od intuicije in od tega, ali je nekdo rojen za to funkcijo, ampak je veščina, ki se je da naučiti. Cilj je bil doseči razumevanje vloge in nalog vodij v organizaciji, razumevanje in upoštevanje različnih osebnosti sodelavcev ter spoznanje, da je končni cilj dobrega vodje, da njegova ekipa oz. podjetje deluje uspešno tudi brez njegove nenehne prisotnosti.

Vsebina je bila prepletena z veliko ključnimi tematikami, ki oblikujejo dobrega vodjo. Med drugim je predavateljica poudarila pomembnost jasno določenih vlog v organizaciji, obvladovanja časa, deljenja delovnih nalog in delegiranje ne-nujnih drugim v organizaciji, ter pet orodij, ki naredijo organizacijo bolj zanimivo za kvalitetne kadre.

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.


Program sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani