Zaposleni / Delodajalci / Novice / 01 Oct 2021

Sklad je sodeloval na konferenci MojeHRDelo

Sklad je v sklopu projekta ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile s predavanjem sodeloval na 17. konferenci MojeHRDelo z naslovom Razvoj človeške odličnosti.

Skupaj s priznanimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki so bile na konferenci predstavljene aktualne tematike in dobre prakse na področju spreminjanja organizacijske kulture, identifikacije talentov ter razvoja kadrov.

V sklopu konference se je odvilo tudi predavanje »Novi načini dela in razvoj digitalnih kompetenc«, ki ga je izvedel Andrej Brodnik, redni profesor na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem in na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Predavanje je bilo izvedeno na povabilo sklada z namenom ozaveščanja javnosti o demografskih izzivih, odpravi stereotipov glede starejših zaposlenih, predvsem pa prikazati inovativne pristope in primere dobrih praks, kako učinkovito upravljati starejše zaposlene in kako razviti njihove digitalne kompetence.


V predavanju je g. Brodnik osvetlil nabor digitalnih kompetenc in se osredotočili na njihov sistematični razvoj – tako pri vodstvenem kadru kot pri vseh zaposlenih in še posebej pri starejših zaposlenih. Govoril je tudi o pomembnosti vseživljenjskega učenja pri pridobivanju digitalnih kompetenc in hitremu prilagajanju trendom na tem področju. V zaključku je izpostavil nabor znanj, ki so potrebna za ustvarjalno uporabo informacijsko komunikacijske tehnologije in s tem odločilnim dvigom dodane vrednosti.

VABILO NA DELAVNICO

V sklopu konference bo 8. oktobra izvedena tudi celodnevna spletna delavnica Kako ujeti ravnotežje v času sprememb?, ki jo bosta izvedli Zinka Kosec in Magdalena Fabčič.

Prijava in več informacij

Projekt ASI in njegove aktivnosti sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani