Dijaki / Študenti / Izobraževalne ustanove / Novice / 09 Dec 2019

Spoznajte 132 uspešno zaključenih zgodb študentskih projektov z gospodarstvom

Sklad je na spletni strani objavil rezultate 132 projektov, ki so tekom študijskega leta 2018/2019 nastali v okviru programa Po kreativni poti do znanja. V njih je sodelovalo kar 920 študentov, 308 pedagoških mentorjev in 185 delovnih mentorjev iz gospodarstva oziroma družbenega okolja. Skupaj so ustvarjali kreativne rešitve za izzive gospodarstva ter preko interdisciplinarnega sodelovanje pridobivali nova znanja, kompetence ter poznanstva.

Rezultati vseh 132 uspešno zaključenih zgodb izvedenih v študijskem letu 2018/2019 najdete na naši spletni strani. Projekti so nastali na:

Projekti nastajajo tako na področju družboslovja, humanistike, umetnosti kot tudi na področju naravoslovja, kmetijstva, turizma, prometa in tehnike. Vsebine projektov so se dotikale najrazličnejših problematik. Med drugim so mladi skupaj z mentorji razvijali interaktivne svetila za ekstremne razmere, pa tudi pametna oblačila za toplotno zaščito spodnjih okončin uporabnikov invalidskega vozička, preučevali so celostno izrabo ingverja, snovali samopopravljivi beton, iskali so dejavnike za zdrav življenjski slog otrok, testirali sladoled z dodatkom probiotičnih mikrobnih kultur, tržno priložnost so skušali najti v groznih peškah, preko raziskav in intervjujev so našli ustrezne načine za odpravo stresa, podpisali so se pod nekatere prevode spletnih strani in dopolnili slovarje, pod njihovimi rokami pa je nastalo nekaj novih družabnih iger za ljudi z demenco. To je zgolj peščica tem, ki je aktivirala mlade, da so v njih prepoznali priložnost za delo in izkušnjo, morda tudi poslanstvo za svojo prihodnost.

Kliknite in si jih preberite tudi vi tukaj. Obilo užitkov pri prebiranju!

Vir: Arhiv Fakultete za zdravstvene vede, Univerza v Mariboru

Program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani