Dijaki / Študenti / Novice / 06 Sep 2022

Veliko zanimanje za informativne delavnice za prijavo na razpis za dodelitev Zoisove štipendije

Sklad je včeraj, 5. 9. 2022, izvedel še tretjo spletno delavnico za prijavo na razpis za dodelitev Zoisove štipendije, ki se je je udeležilo 40 udeležencev. Skupno pa je vsem trem predstavitvam prisluhnilo več kot 120 udeležencev. Ob koncu vsake predstavitve so lahko vprašali vse, kar jih je zanimalo v zvezi s štipendijo in prijavo na razpis.

Sklad dodeljuje različne štipendije, in sicer Zoisove štipendije, štipendije za deficitarne poklice, štipendije za mednarodno mobilnost Ad futura, štipendije za študij Slovencev v zamejstvu in po svetu v Sloveniji, ob tem pa na svoji spletni strani sklad objavlja tudi informacije o razpisih oziroma štipendijah drugih domačih in tujih ustanov, organizacij, ki podeljujejo štipendije. Sklad mladim omogoča iskanje kadrovskih štipendij. Mladi lahko informacije o razpisanih kadrovskih štipendijah iščejo preko aplikacije Izmenjevalnica, kamor delodajalci oddajo potrebe po kadrovskih štipendistih za posamezno šolsko/študijsko leto (trenutno so že objavljene vse razpisane štipendije, ki bodo na voljo s šolskim oziroma študijskim letom 2022/2023).

Vodja Oddelka za štipendije in programe Ad futura Maja Gašparovič je po predstavitvi štipendij predstavila Javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023, in sicer pogoje ter novosti. Izpostavila je, da izjemni dosežki niso samo tekmovanja in da seznam, katera tekmovanja bodo štela, ne obstaja. Katera tekmovanja bodo štela ob posameznem razpisu, je težko napovedati v naprej, saj mora tudi samo tekmovanje oziroma organizacija tekmovanja izpolnjevati določene pogoje, da lahko šteje kot ustrezno tekmovanje, na podlagi katerega se udeležencem priznava izjemni dosežek. Ustreznost tekmovanja sklad lahko preveri šele takrat, ko so praktično vloge že oddane. Prav tako je pojasnila, da športni dosežki po trenutno veljavnih predpisih ne štejejo med izjemne dosežke, štejejo pa dosežki s področja glasbe in umetnosti.

Sodelavka oddelka Tina Godec vodila skozi izpolnjevanje vloge. Na koncu pa so udeleženci dobili tudi odgovore na svoja vprašanja. Naj še enkrat spomnimo, da je rok za oddajo vlog za dijake 9. 9. 2022 in za študente 10. 10. 2022.

Sorodne novice

Objavljen javni razpis za dodelitev Zoisove štipendije za leto 2022/2023

Sklad je danes, 27. junija 2022, na spletni strani objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2022/2023. Letošnja novost je možnost oddaje elektronske vloge....

Vse novice

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani