Zaposleni / Delodajalci / Novice / 19 Jun 2019

Z vlaganjem v zaposlene do najvarčnejše toplotne črpalke

Vse močnejša konkurenca na trgu pomeni, da je za uspeh podjetja pomembna usposobljenost zaposlenih, saj so lahko le izobraženi zaposleni kos vsem zahtevam in spremembam na tržišču. Tega se zavedajo tudi v podjetju Kronoterm, saj jim je tudi s pomočjo izobraževanj in usposabljanj zaposlenih, uspelo razviti vrhunsko toplotno črpalko ADAPT.

Podjetje Kronoterm je izkoristilo priložnost za dodatno izobraževanje in usposabljanje zaposlenih v sklopu skladovega programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov (KOC Sotrag in KCDM), kjer so pridobili dodatna znanja s področja design managementa, upravljanja z blagovno znamko in strokovna znanj s področja kakovosti ter trajnostnega razvoja. Nova znanja so pomagala pri razvoju nove toplotne črpalke ADAPT.

Že ob vstopu na tržišče je postala najvarčnejša toplotna črpalka, hkrati pa jo odlikujejo tiho delovanje (5-krat tišja od ostalih), skrb za okolje (uporaba hladiva, ki ne škoduje ozonu), umetna inteligenca, ki prilagaja delovanje okolju in vremskim razmeram. Njena izjemna učinkovitost in inteligentno prilagajanje sta pripomogla k preboju na prvo mesto izmed 1.176 črpalk na lestvici sezonske učinkovitosti v Evropi, ki jo objavlja nemški zvezni urad za gospodarstvo in nadzor (BAFA).



Kompetenčni centri so pomembni, ker slovenska podjetja povezujejo v partnerstva za strateški razvoj kadrov in predstavljajo pomembno investicijo oz. spodbudo delodajalcem, da se razvoja zaposlenih poslužijo kot strateškega orodja za doseganje boljših poslovnih rezultatov v svetovnem gospodarstvu.

Za usposabljanje in izobraževanje zaposlenih so ponovno na voljo sredstva v vrednosti 5,5, milijona evrov. Podjetja vabimo, da izkoristijo priložnost in se skupaj s sorodnimi podjetji in se prijavijo na nov razpis Kompetenčnih centrov za razvoj kadrov, ki je odprt do 15. julija 2019.

Program Kompetenčni centri za razvoj kadrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Sorodni razpisi

Vsi razpisi

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani